1000 лв. стипендия за студент отличник, учредиха ЧСИ в Бургас
Публикувана от administrator на 19.11.2015 17:10:44
По случай 10 години от създаването на Камарата на частните съдебни изпълнители беше учредена стипендия от 1000 лв., която ще получи студент отличник от Центъра по юридически науки към Бургаския свободен университет. Това съобщиха частните съдебни изпълнители от Бургаския регион на тържественото честване на годишнината, което се проведе на 16 ноември. Критериите за получаването на стипендията ще се изработят и обявят от ръководството на университета. ...
Разширена новина
По случай 10 години от създаването на Камарата на частните съдебни изпълнители беше учредена стипендия от 1000 лв., която ще получи студент отличник от Центъра по юридически науки към Бургаския свободен университет. Това съобщиха частните съдебни изпълнители от Бургаския регион на тържественото честване на годишнината, което се проведе на 16 ноември. Критериите за получаването на стипендията ще се изработят и обявят от ръководството на университета.

На тържеството присъстваха областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, председателят на апелативния съд Деница Вълкова, директорът на ТД - НАП Бургас Татяна Кънчева, омбудсманът Таньо Атанасов, както и много юристи, представители на държавни институции и общественици. Гостите поднесоха приветствия за празника и отчетоха ролята на частните съдебни изпълнители за събиране на задълженията на гражданите и бизнеса.

Частният съдебен изпълнител Тотко Колев направи отчет за работата на гилдията през 10-те години в региона. 220 хил. са образуваните изпълнителни дела през 2012 г., през следващите две години те са съответно 185 хил. и 178 хил. От началото на 2015 г. образуваните дела са 88 500 дела.

Има трайна тенденция на намаляване броя на изпълнителните дела, обаче в полза на държавата и общините увеличаването на делата за последните три години е стигало до 100 процента, уточни Колев.