Частните съдебни изпълнители консултираха безплатно граждани
Публикувана от administrator на 19.05.2014 17:00:19
Близо 80 граждани получиха безплатна консултация от частни съдебни изпълнители в първия Ден на отворените врати, организиран от Камарата на частните съдебни изпълнители на 16 април. Инициативата е част от информационната кампания на Камарата, чиято цел е да помогне на гражданите с отговори на техни въпроси и с професионални съвети в рамките на правомощията на своите членове. Денят на отворените врати се проведе едновременно в седем областни града – Бургас, Варна, Габрово, Пловдив, Русе, Стара Загора и София. Безплатна консултация в него потърсиха, както длъжници и взискатели, така и граждани с въпроси от различен характер. ....
Разширена новина
Близо 80 граждани получиха безплатна консултация от частни съдебни изпълнители в първия Ден на отворените врати, организиран от Камарата на частните съдебни изпълнители на 16 април. Инициативата е част от информационната кампания на Камарата, чиято цел е да помогне на гражданите с отговори на техни въпроси и с професионални съвети в рамките на правомощията на своите членове. Денят на отворените врати се проведе едновременно в седем областни града – Бургас, Варна, Габрово, Пловдив, Русе, Стара Загора и София. Безплатна консултация в него потърсиха, както длъжници и взискатели, така и граждани с въпроси от различен характер.
В рамките на правомощията си ЧСИ разясняваха законовите процедури, по които работят - издаването на изпълнителни листове, налагането на запори, уведомяването на длъжниците и последващите по закон действия. Свои въпроси поставиха поръчители по кредити и наследници на дългове. Граждани се интересуваха как могат да разсрочат своя дълг, да обжалват оценка на имота или действията на частен съдебен изпълнител.
Денят на отворените врати потвърди наблюденията от практиката на ЧСИ, че хората не познават добре правата си, закона и процедурите, по които функционира съдебното изпълнение, което води до сериозни последици. Камарата съветва всеки, на когото предстои поемането на дълг или предоставянето на заем, да прецени добре или да се консултира със специалист за условията и правната страна на своите действия.
Информационната кампания на Камарата на частните съдебни изпълнители продължава и на сайта ни, където чрез формата за обратна връзка може да зададете въпрос, на който ще получите професионален отговор.