ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА КЧСИ ВЪВ В РЪЗКА СЪС ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ English
Меню
· За нас
· Органи
· Нормативна база
· Съдебна практика
· Важни документи
· Регистър на ЧСИ
· Новини и събития
· Публикации
· Семинари и обучения
· Административни услуги
· Често задавани въпроси
· Връзки
· Контакти
· Фото галерия
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.
10 ГОДИНИ ЧСИ

10 ГОДИНИ ЧАСТНО СЪДЕБНО ИЗПЪЛНЕНИЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ


ЧЕСТВАНЕ НА 10 ГОДИНИ КАМАРА НА ЧАСТНИТЕ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ

Частните съдебни изпълнители консултираха безплатно граждани
Близо 80 граждани получиха безплатна консултация от частни съдебни изпълнители в първия Ден на отворените врати, организиран от Камарата на частните съдебни изпълнители на 16 април. Инициативата е част от информационната кампания на Камарата, чиято цел е да помогне на гражданите с отговори на техни въпроси и с професионални съвети в рамките на правомощията на своите членове. Денят на отворените врати се проведе едновременно в седем областни града – Бургас, Варна, Габрово, Пловдив, Русе, Стара Загора и София. Безплатна консултация в него потърсиха, както длъжници и взискатели, така и граждани с въпроси от различен характер.
В рамките на правомощията си ЧСИ разясняваха законовите процедури, по които работят - издаването на изпълнителни листове, налагането на запори, уведомяването на длъжниците и последващите по закон действия. Свои въпроси поставиха поръчители по кредити и наследници на дългове. Граждани се интересуваха как могат да разсрочат своя дълг, да обжалват оценка на имота или действията на частен съдебен изпълнител.
Денят на отворените врати потвърди наблюденията от практиката на ЧСИ, че хората не познават добре правата си, закона и процедурите, по които функционира съдебното изпълнение, което води до сериозни последици. Камарата съветва всеки, на когото предстои поемането на дълг или предоставянето на заем, да прецени добре или да се консултира със специалист за условията и правната страна на своите действия.
Информационната кампания на Камарата на частните съдебни изпълнители продължава и на сайта ни, където чрез формата за обратна връзка може да зададете въпрос, на който ще получите професионален отговор.
ВНИМАНИЕ
Георги Дичев: Повече контрол, за да са спокойни и длъжници, и кредитори


ВНИМАНИЕ - КОЛЕКТОРИ СЕ ПРЕДСТАВЯТ ЗА ЧСИ!
Важно
· Регистър на публичните продажби
· Издаване на справки от Регистъра на длъжниците за наличие/липса на задължения
Европейско училище
Европейско училище по принудително изпълнение
Длъжникът и законът
Длъжникът, законът, частният съдебен изпълнител
Европейски портал
Представяне на портала